Stress bij jonge planten voorkomen

Jonge planten zijn erg gevoelig voor stress, dit remt de ontwikkeling. Gelukkig kun jij je planten hierbij helpen!

Stress veroorzaakt door lokale omstandigheden word ook wel abiotische stress genoemd. Bijvoorbeeld, droogte, zout en hitte, maar ook kou en teveel water zijn veroorzakers van stress bij planten Alle planten, kamerplanten en gewassen zijn gevoelig voor stress, maar met name jonge planten en zaailingen zijn vatbaar voor schade. In veel gevallen is stress vanuit de omgeving iets waar wij zelf geen invloed op hebben. Enkele eenvoudige adviezen zullen je zaailingen helpen om abiotische stress veilig te overleven.

Ondersteun de planten door ze te behandelen met het natuurlijke anti-stress recept van My Bio Garden.

Het recept van My Bio Garden voor 1 liter anti-stress

·         2-3 ml / 1 liter water

Levende voeding - Organic Balance zorgt voor evenwichtige voeding en stimuleert de groei van zaailingen en jonge planten.

·         2-3 ml/1 liter water

Immuniteit en Weerstand - Fitobact voorkomt schimmel- en bacterieziekten en rot.

·         1-2 ml/1 liter water

Biohulpstof Liposam houdt het nodige vocht op het bladoppervlak en in de bodem beschikbaar voor de planten.

Het anti-stress recept van My Bio Garden mag je om de 10-14 dagen toepassen op jouw planten. We bereiden de werkoplossing volgens de instructies. Je kan de hoeveelheid van ieder product gemakkelijk afmeten door de dop van de verpakking te gebruiken. Voeg de benodigde hoeveelheid van ieder product toe aan water. Wanneer alle producten zijn toegevoegd kan je het middel door elkaar roeren. Het toepassen gebeurt door de werkoplossing gebeurt met de hulp van een gieter. Gebruik voldoende werkoplossing per plant, zodat de producten voldoende beschikbaar zijn voor de planten.


Hoe verbeter ik de bodemvruchtbaarheid
En waarom dit belangrijk is